Το OPEN HOUSE ATHENS 2017 ετοιμάζεται!! Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας!

1- 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ OHΑ 2017 EVERY BUILDING HAS A STORY TO TELL

Το Open House μετρά ήδη 4 χρόνια στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.
Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του OPEN HOUSE Athens οι συμμετέχοντες θα εχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πάνω από 100 ΚΤΙΡΙΑ  και χώρους από τους 450 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας!! Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του OPEN HOUSE Athens έχει διευρυνθεί με ένα σύνολο παράλληλων δράσεων με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο βιβλιοπωλείο IANOS,Σταδίου 24 θα βρίσκεται και το ενημερωτικό περίπτερο της εκδήλωσης (Open Box). Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου θα ξεκινήσει το Made in Athens powered by jamjar.gr το οποίο περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι τη δημιουργικής και παραγωγικής κοινότητα της Αθήνας. Επίσης, την Παρασκευή 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Open School το οποίο απευθύνεται σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών και περιλαμβάνει οργανωμένες ξεναγήσεις σε συγκεκριμένα κτίρια καθώς και junior αρχιτεκτονικά workshops για παιδιά Δημοτικού. Φέτος για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη και τη Νορβηγική Πρεσβεία, δυο σημαντικά κτίρια Πρεσβειών ανοίγουν τις πόρτες τους σε επίτιμους προσκεκλημένους του OPEN HOUSE Athens 2017, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους (Open Embassy). Η Σχολή Βακαλό Art & Design στο πλαίσιο του ΟΗΑ 2017 διεξάγει τον διαγωνισμό Open your portfolio με βραβείο μια υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών. Καθ’ όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης μέσω οργανωμένων ποδηλατικών ξεναγήσεων (Open Bike), να συμμετάσχουν στον διαγωνισμο φωτογραφίας στο instagram Open Photo και τέλος να γιορτάσουν την λήξη των μαραθώνιων ξεναγήσεων στο Time to Close Party. Με το πέρας τη εκδήλωσης το κοινό φέτος θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει στην ιστοσελίδα του OPEN HOUSE Athens το αγαπημένο του κτίριο για το ΟΗΑ 2017 (Papastratos Open Vote). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2017 θα βρείτε στο openhouseathens.gr
Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ε­ίναι η εταιρεία κουφωμάτων SIAS­.

Τον χάρτη με τα κτίρια που συμμετέχουν στο ΟΗΑ 2017, με διευθύνσεις και ωράρια, θα βρείτε εδώ.

Σχόλια