CineDoc Kids 2018

Τον Ιανουάριο του 2018, το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids ανοίγει την αυλαία του για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό. Οι ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας του Φεστιβάλ απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια  παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης, συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν το νεανικό κοινό, βοηθώντας το
να νιώσει μέρος ενός μεγαλύτερου κόσμου. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών και ψηφίζουν την  καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Οι προβολές συνοδεύονται από συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc που προβάλλει  βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ  Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, το Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας.
Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτικούς...
Το CineDoc Kids αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να συνδέσει την τάξη με τον ευρύτερο κόσμο, ώστε να βοηθήσει τους μαθητές να  αναζητήσουν τη γνώση εκτός σχολικού πλαισίου και να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στη μάθηση. Οι ταινίες του CineDoc Kids μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο των μαθημάτων της ιστορίας, της γεωγραφίας, της μουσικής, των καλλιτεχνικών και της γλώσσας. Οι παράλληλες εκδηλώσεις που συνοδεύουν τις προβολές ενθαρρύνουν τόσο τις συλλογικές δράσεις όσο και το διάλογο για το ρόλο του κινηματογράφου και των media στη ζωή των παιδιών.

Οι ταινίες του CineDoc Kids απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και πάνω.
Για σχολικές επισκέψεις ή ειδικές προβολές, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@cinedoc.gr και στο 210 7211073.

Σχόλια