DEAFestival 2018


DEAFestival 2018
Πιάσε το νόημα!

Ημερίδα, δράσεις, προβολές ταινιών
Κινηματογράφος Τριανόν, Πεδίον του Άρεως, Ξενοδοχείο Τιτάνια
Από 21 έως 4 Σεπτεμβρίου 2018
Είσοδος ελεύθερη



Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος - HFD - σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής - με μεγάλη χαρά ανακοινώνει το Φεστιβάλ Κωφών και Βαρήκοων Ατόμων «DEAFestival 2018».

Από την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα στο Πεδίον του Άρεως, στο ξενοδοχείο Τιτάνια και στον κινηματογράφο Τριανόν.

Το DEAFestival είναι μία μεγάλη γιορτή με στόχο να δείξει πως Κωφοί-Βαρήκοοι και Ακούοντες μπορούν να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν εμπειρίες, όνειρα και σχέδια για έναν καλύτερο κόσμο, προσβάσιμο και ισότιμο για όλους. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν... ΝΟΗΜΑτίζοντας!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο στόχος μας θα πραγματοποιηθεί μέσα από ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες προς κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να παρακολουθήσει, να μάθει και να δημιουργήσει με τον δικό του ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο. Λάβετε μέρος σε όλα αυτά τα μοναδικά events και επικοινωνήστε ποικιλοτρόπως, αφήνοντας εκφραστική διέξοδο στο σώμα. 

H είσοδος είναι δωρεάν! Μη λείψει κανείς!



Πρόγραμμα προβολών στον κινηματογράφο Τριανόν

Σάββατο 22/09  17:00 - 19:00
«Lend An Ear», Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα | 2017 | 51' | Ελληνικά & ελληνικοί υπότιτλοι
Σκηνοθεσία: Ξένια Τσιλοχρήστου

Το «Lend An Ear» είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ για την κοινότητα Κωφών Ελλάδος. Η έλλειψη ακοής, μια φυσική αδυναμία της ακουστικής αίσθησης, δημιουργεί μια ολόκληρη κουλτούρα που επιβιώνει και καλλιεργείται μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο από ήχους. Προσωπικές εμπειρίες, διηγούμενες από κωφούς και ακούοντες, συνθέτουν μία πραγματικότητα για πολλούς άγνωστη.

Ακολουθεί συζήτηση σχετικά με το ντοκιμαντέρ. Θα προηγηθεί ταινία μικρού μήκους των ειδικών τμημάτων Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων του 18ου Γυμνασίου Πάτρας.

Κυριακή 23/09  16:00 - 17:30 
«No Ordinary Hero: The SuperDeafy Movie», Κωμωδία Η.Π.Α. | 2013 | 79' | Ελληνικοί υπότιτλοι
Σκηνοθεσία: Troy Kotsur
Ένας κωφός ηθοποιός που υποδύεται έναν υπερήρωα σε μια τηλεοπτική σειρά, καλείται να κοιτάξει πέρα από την κάπα του για να εμπνεύσει ένα κωφό αγόρι να πιστέψει στον εαυτό του.

Κυριακή 23/09  17:30 - 19:00
Προβολή μαγνητοσκοπημένης παράστασης παραγωγής 1998 της "Πεντάμορφης και το Τέρας" του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος
Σκηνοθεσία παράστασης: Γιάννης Διαμαντής | Διάρκεια: 90' | Ελληνικοί υπότιτλοι

DEAFestival 2018
Μείνετε συντονισμένοι!
site
www.deafestival.gr
facebook 
DeaFestival Greece
instagram - 
https://www.instagram.com/deafestivalgr/
twitter - 
https://twitter.com/deafestivalgr/
youtube - 
http://yt.vu/+deafestivalgr

Σχόλια