«Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες»


Για 5η συνεχή χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου φιλοξενεί το «Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες», σε συνεργασία με τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου, εστιάζοντας στην ταινία μικρού μήκους – το ιδιαίτερο αυτό είδος κινηματογραφικής αφήγησης.
34 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, όπως τις έχουν ξεχωρίσει και βραβεύσει οι εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους, θα προβληθούν στις 7 και 8 Ιουνίου, στον κινηματογράφο Άστορ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Αυτό το διήμερο, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα εξαιρετικό δείγμα της παγκόσμιας παραγωγής, με ταινίες από τις ΗΠΑ ως τη Δανία, από τη Νότια Αφρική ως την Κίνα.
Οι ταινίες θα προβληθούν σε πόλεις όλου του κόσμου, όμως οι έλληνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους ίδιους τους σκηνοθέτες, καθώς θα είναι καλεσμένοι και στη φετινή διοργάνωση.
Οι ξένοι σκηνοθέτες φιλοξενούνται από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, αλλά και τις Ακαδημίες της Ιταλίας και της Γαλλίας. Έτσι, οι προβολές γίνονται αφορμή για έμπνευση και δημιουργία, για κινηματογραφικό διάλογο και ανταλλαγή ιδεών γύρω από τον σύγχρονο κινηματογράφο.
Στην Αθήνα, το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Σχόλια