Φεστιβάλ ΠαραΤυρό-Open art experience

Τo Bronze βραβείο στην κατηγορία Debut events έλαβε το φεστιβάλ ΠαραΤυρό-Open art experience που διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ NoTraditional, το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Η κατηγορία Debut Events επιβραβεύει το καλύτερο λανσάρισμα της χρονιάς, αναδεικνύοντας το event εκείνο που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τον πρώτο χρόνο διοργάνωσής του.
Σε μια φαντασμαγορική τελετή απονομής των Event Awards 2018, που διοργάνωσε το περιοδικό Marketing Week της Boussias Communications την Πέμπτη 5 Ιουλίου στον Ιππόδρομο Αθηνών, το φεστιβάλ ΠαραΤυρό τιμήθηκε μαζί με τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις της χώρας μας. 
Το ΠαραΤυρό, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι τον Ιούλιο στον Τυρό Νότιας Κυνουρίας, υποστηρίχθηκε έμπρακτα από το υπουργείο Πολιτισμού και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του υπουργείου Τουρισμού. Το πρόγραμμα του ΠαραΤυρό-Open art experience 2018, που φέτος έχει θέμα τη θάλασσα και στόχο την προβολή του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού, του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην Ελλάδα, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. 

*** Παρουσίαση της ΑΜΚΕ NoTraditional 
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΝοΤraditional ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2011 από την ομάδα του κινηματογράφου Τριανόν με σκοπό τη στήριξη και προβολή των τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την ενίσχυση πρωτοβουλιών, συνεργειών και στοχευόμενων δράσεων με στόχο την ανάπτυξη του πολιτισμού και του πολιτιστικού τουρισμού, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη χρήση νέων τεχνολογιών και την προώθηση της διαπολιτισμικότητας. 
 Κατά τη διάρκεια του 2017-2018, η ΑΜΚΕ NoTraditional διοργάνωσε: 
α) Την avant-premiere της ταινίας Loving Vincent, του πρώτου ζωγραφισμένου στο χέρι φιλμ για τη ζωή του Βαν Γκογκ. Η πρεμιέρα συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τον ΟΠΑΝΔΑ. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και υποστηρίχθηκε από την Πρεσβεία της Ολλανδίας, την Πρεσβεία της Πολωνίας, το Βρετανικό Συμβούλιο και το φεστιβάλ Μελιτζάzz. Επίσημος εταίρος της εκδήλωσης ήταν το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ. 
β) Την έκθεση Tough Fashion με θέμα το σκληρό πρόσωπο της μόδας σε συνεργασία με την εταιρία Ecoluxe London. Η έκθεση περιλάμβανε συλλογή ρούχων και αξεσουάρ μόδας από διάφορες εποχές και κουλτούρες, προβολή ταινίας και πάνελ συζήτησης με θέμα «Fashion victim VS victim of fashion». Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και είχε την επικοινωνιακή υποστήριξη του Κέντρου Ημέρας Ανάσα. 
γ) Την ημερίδα Κινηματογράφος και Υγεία με την προβολή 5 διεθνών ντοκιμαντέρ, τα οποία προλόγισαν ειδικοί σε θέματα υγείας και είχε στόχο ο κινηματογράφος να αποτελέσει καταλύτη για συζήτηση, πρόληψη και αλλαγή. Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και είχε την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων. 
δ) Δράση για την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού στη χώρα με δωρεάν προβολές για τουρίστες ταινιών που προβάλλουν τη φιλμική μας κληρονομιά. Η δράση ενισχύθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. 
ε) Διαπολιτισμικές συναντήσεις σε συνεργασία με τις κοινότητες των μεταναστών στην Αθήνα. Η ΑΜΚΕ NoTraditional δίνει βήμα έκφρασης στις κοινότητες των μεταναστών που ζουν και δημιουργούν στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας επί σειρά ετών πολιτιστικές δράσεις στον κινηματογράφο Τριανόν. 
 ζ) Δημιουργία θερινών δημοτικών κινηματογράφων σε περιοχές της Αρκαδίας στην Πελοπόννησο: Γορτυνία-Τρόπαια, Νότια Κυνουρία-Λεωνίδιον, Τυρός.

Κατακτώντας αυτή τη σημαντική διάκριση, η NoTraditional επαληθεύει τη θέση της ανάμεσα στις πιο καινοτόμες, πολυμήχανες και δραστήριες εταιρίες και συνεχίζει να ονειρεύεται τολμηρά.

Σχόλια