Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφικών προσωπογραφιών ΠΡΟΣΩΠΑ 2018


Προκήρυξη
Οι άνθρωποι έρχονται απ’ το σκοτάδι και επιστρέφουν σε αυτό ως διάττοντες αστέρες. Είναι αυτόφωτοι ή ετερόφωτοι; Αντανακλούν ή εκπέμπουν το φως; Είναι η φωτογραφία µια κιβωτός µνήµης, όπου ο εικονιζόμενος κόσμος διασώζεται απ' το σκoτάδι της λήθης; Τα παραπάνω, ας εκληφθούν ως αφορμές προβληµατισµού για όσους θελήσουν να μετάσχουν στον ανθρωποκεντρικό διαγωνισμό φωτογραφίας ψηφιακών Μέσων (φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ταμπλέτες, webcam κ.λπ.).
Oι απαντήσεις, με τη μορφή ασπρόμαυρων ή έγχρωμων φωτογραφιών, θα κριθούν από Κριτικές Επιτροπές και ορισμένες από αυτές, θα εκτυπωθούν για να αποτελέσουν την οµώνυµη φωτογραφική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και την Άμφισσα, στο πλαίσιο της ANIMART 2019. Επίσης θα συμπεριληφθούν στον ψηφιακό κατάλογο της έκθεσης και θα αναρτηθούν σε διαδικτυακή φωτοθήκη.
Η έκθεση προβλέπεται να ταξιδέψει και αλλού.


1ο Βραβείο
- Οργάνωση έκθεσης φωτογραφίας των βραβευμένων στην Αθήνα.
- Residency επτά ημερών στην Αθήνα, προκειμένου να παραβρεθούν στο στήσιμο της έκθεσής τους και να φωτογραφίσουν την πόλη.
- Κάλυψη αεροπορικών εισιτηρίων.
2ο Βραβείο
- Οργάνωση φωτογραφικής εγκατάστασης (installation) των δεύτερων βραβευμένων στην Άμφισσα, Ελλάδα (ANIMART 2019)
- Residency επτά ημερών στην Άμφισσα, προκειμένου να προετοιμάσουν το στήσιμο των φωτογραφικών εγκαταστάσεών τους (installations) και να φωτογραφίσουν την πόλη και τη γύρω περιοχή των Δελφών.
- Κάλυψη αεροπορικών εισιτηρίων.
3ο Βραβείο
Φωτογραφικό λεύκωμα ελληνικού ενδιαφέροντος στους τρίτους νικητές.
Προθεσμίες
Έναρξη υποβολής έργων: 10 Οκτωβρίου 2018
Ολοκλήρωση υποβολής έργων: 30 Νοεμβρίου 2018
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 15 Δεκεμβρίου 2018


Όροι Συµµετοχής
1. Δικαίωμα Συµµετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή γνώσεων περί των ψηφιακών µέσων.
2. Ο κάθε μετέχων μπορεί να στείλει έως δέκα (10) ψηφιακές φωτογραφίες σε αρχείο μορφής .jpeg, 150dpi ανάλυση, μέγιστου βάρους 4ΜΒ, ορθογώνιας ή παραλληλόγραµµης διάταξης.
3. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς τους, όπως και η ευθύνη για τη γνησιότητά τους.
4. Ουδεμία εμπορική χρήση και εκμετάλλευση προβλέπεται από τους διοργανωτές του διαγωνισμού και της έκθεσης, πέραν των αναγκών προώθησης (έντυπης και ηλεκτρονικής) του γεγονότος.
5. Τα ψηφιακά αρχεία των φωτογραφιών θα υποβάλλονται σε συµπιεσµένη μορφή (.zip/.rar) μέσω του μηχανισμού υποβολής. Μέγιστο μέγεθος φακέλου: 25MB.
6. Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται προς κρίση, πρέπει να φέρουν ως όνομα αρχείου το ονοµατεπώνυµο του φωτογράφου και τον τίτλο του έργου. π.χ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ_ΜΑΡΙΑ_Άκτιστο_Φως.
7. Οι φωτογραφίες που δεν θα εκτυπωθούν, θα αναρτηθούν για ένα έτος σε φωτοθήκη.
Κόστος Συµµετοχής
Κάθε συµµετοχή προβλέπει κόστος εγγραφής 20 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα που σχετίζονται με τη διοργάνωση του διαγωνισμού, την εκτύπωση των επιλεγμένων φωτογραφιών και την έκθεσή τους.

Πληροφορίες
T.: 210 72 93 691 & 6944 22 77 40

Κριτική Επιτροπή για το ελληνικό διαγωνιστικό: 
Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Βασίλης Καρκατσέλης, Άννα-Μαρία Χατζηστεφάνου.
Κριτική Επιτροπή για το διεθνές διαγωνιστικό: (θα ανακοινωθεί)

Βραβεία για τους Έλληνες και ξένους νικητές: 

Website: www.thefaces.eu

Χορηγός επικοινωνίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
Συνεργασία: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχόλια