Τον Φεβρουάριο στο CineDoc


Τον Φεβρουάριο στο CineDoc παρατηρεί με σεβασμό και τρυφερότητα τον κόσμο των παιδιών (Ο δάσκαλος είναι το παιδί του Alexandre Mourot) και ανακαλύπτει πως ένα μόνο βιβλίο έχει καταφέρει να διατηρήσει ζωντανές γλώσσες και διαλέκτους σε ολόκληρο τον πλανήτη, που κινδύνευαν με εξαφάνιση (Το θαύμα του μικρού πρίγκιπα της Marjoleine Boonstra).


Ο δάσκαλος είναι το παιδί / Let the child be the guide | Alexandre Mourot | 100’ | Γαλλία 2017
Με την υποστήριξη του Γαλλικού ινστιτούτου Ελλάδος
Σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία-Μοντεσσοριανό Εργαστήριο Αθήνα

Λίγα λόγια για την ταινία: Μια ταινία για το εκπαιδευτικό σύστημα Μοντεσσόρι όπως το βιώνουν τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών στο παλαιότερο Μοντεσσοριανό σχολείο της Γαλλίας. Για ένα χρόνο, ο σκηνοθέτης και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού ο ίδιος, έζησε καθημερινά με τα παιδιά, ώστε να καταλάβει πώς βιώνουν την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση – αξίες στις οποίες η παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι αφιέρωσε τη ζωή της.
Προβολές: Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31 | Σάββατο 9, Κυριακή 10, Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 15.30 στον Κινηματογράφο Δαναό, Λ. Κηφισίας 109
* Την προβολής την Τετάρτη 6/2 θα ακολουθήσει Q & A με τις κυρίες Ειρήνη Φαφαλιού (ΑΜΙ Διευθύντρια Σπουδών, Μοντεσσοριανό Εργαστήριο) και Αλεξάνδρα Colmar (ΑΜΙ δίπλωμα 3-6 ετών) από την Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία-Μοντεσσοριανό Εργαστήριο και τις προβολές 9 & 10/2 θα ακολουθήσει Q & A με τον σκηνοθέτη της ταινίας.

Το θαύμα του μικρού πρίγκιπα/The Miracle of the little prince | Marjoleine Boonstra | 90’ | Ολλανδία, Νορβηγία 2018
Λίγα λόγια για την ταινία: Μετά τη Βίβλο, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Σεντ-Εξιπερί είναι το πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο του κόσμου, με εκδόσεις σε περισσότερες από 300 γλώσσες. Γιατί έγινε τόσο δημοφιλές σε τόσο διαφορετικές κουλτούρες; Και πώς το χρησιμοποιούν σήμερα οι μεταφραστές για να διασώσουν γλώσσες και διαλέκτους σε κίνδυνο ανά τον κόσμο; Από την έρημο της Σαχάρας στις αχανείς χιονισμένες εκτάσεις της Φιλανδίας κι από τα γραφικά στενά του Παρισιού στις φτωχικές γειτονιές του ταραγμένου Ελ Σαλβαδόρ, εμπνευσμένοι μεταφραστές μιλούν για τους δικούς τους μικρούς πρίγκηπες και το βιβλίο που κατάφερε να είναι τόσο βαθιά προσωπικό και οικουμενικό την ίδια στιγμή.
Προβολές: Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31 | Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναό, Λ. Κηφισίας 109

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.cinedoc.gr/
Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ / 3 ευρώ φοιτητικό (ισχύει μόνο για τις προβολές του Γαλλικού Ινστιτούτου)
Ταινίες του CineDoc διαθέσιμες και στο https://vimeo.com/channels/cinedoc

Σχόλια