Τα μυστήρια της μνήμης

Δύο πολλά υποσχόμενα σκηνοθετικά ντεμπούτα μάς ξεναγούν στα αχαρτογράφητα μονοπάτια της ανθρώπινης μνήμης, αναζητώντας τις απροσδόκητες εκείνες λεπτομέρειες που την κρατούν ζωντανή.

>> Πέμπτη 11/4
21:00 Distant Constellation 
(2017)
Σκηνοθεσία: Shevaun Mizrah / Διάρκεια: 82’
Σαν σε όνειρο, το «Distant Constellation» μας μεταφέρει σε ένα γηροκομείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι ένοικοι απολαμβάνουν το φλερτ τους με την κάμερα. Μια γυναίκα εξομολογείται τις αναμνήσεις της από τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ένας πιανίστας διηγείται παλιές ερωτικές περιπέτειες. Ένας φωτογράφος που χάνει το φως του στρέφει τη μηχανή του προς το μέρος μας. Με στοιχειωμένη ατμόσφαιρα που μοιάζει να έχει αναδυθεί από το σινεμά του Andrei Tarkovsky, η Shevaun Mizrahi μας συστήνει τους απροσδόκητα γοητευτικούς χαρακτήρες της κι αφουγκράζεται τις ιστορίες τους σαν μια ανεκτίμητη αναλαμπή από το παρελθόν.
>> Περισσότερα ΕΔΩ.

>> Πέμπτη 18/04
21:00 306 Hollywood (2018)
Σκηνοθεσία: Elan Bogarín, Jonathan Bogarín / Διάρκεια: 94’ 
Όταν τα αδέλφια Elan και Jonathan Bogarín χάνουν τη γιαγιά τους, έρχονται αντιμέτωπα με το αιώνιο ερώτημα: Όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει, τι κάνουμε με όλα αυτά που έχει αφήσει πίσω του. Εκεί όπου η τρυφερότητα της Agnès Varda συναντά τον οπτικό φετιχισμό του Wes Anderson, τα δύο αδέλφια συνθέτουν ένα ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ μαγικού ρεαλισμού το οποίο μεταμορφώνει το ασφυκτικά χαοτικό σπίτι της γιαγιάς τους σε θαυμαστό ερείπιο, όπου τα κάθε λογής μπιχλιμπίδια μετατρέπονται σε πολύτιμα κειμήλια και οι ίδιοι σε αληθινούς ανασκαφείς! Η οδύσσειά τους θα τους οδηγήσει από τα προάστια του Νιού Τζέρσι στην αρχαία Ρώμη...

>> Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια