CineDoc Kids & Πρωτάθλημα Beatbox για παιδιά!


Τον Φεβρουάριο ανοίγει αυλαία το CineDoc Kids, με ένα διήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (11 & 12 Φεβρουαρίου) και με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό.
Οι ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας του Φεστιβάλ απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης.
Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών και ψηφίζουν τα ίδια την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. 


Οι προβολές συνοδεύονται από βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις.
Στο πλαίσιο του διημέρου, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, φιλοξενείται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 για παιδιά ως 18 ετών, σε συνεργασία με το Beatbox Greece. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους νεότερους beatboxers της χώρας, σε μικροφωνικές μονομαχίες για την ανάδειξη των Πρωταθλητών 2017 και εντυπωσιακά showcases από τους κριτές της διοργάνωσης. Θα προηγηθεί Beatbox Workshop.
Παρουσιάζουν οι Τζωρτζίνα Λιώση & Giannis Hatzigeorgiou
Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτικούς...
Το CineDoc Kids αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να συνδέσει την τάξη με τον ευρύτερο κόσμο, να βοηθήσει τους μαθητές να αναζητήσουν τη γνώση εκτός σχολικού πλαισίου και να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στη μάθηση. 
Οι ταινίες του CineDoc Kids απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και πάνω. Για σχολικές επισκέψεις ή ειδικές προβολές, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@cinedoc.gr και στο 2107211073.
Για δηλώσεις συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Beatbox επικοινωνήστε στο beatboxgreece@gmail.com και πληροφορίες στο www.beatboxgreece.com.
To Cinedoc Kids πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron - The Athens Concert Hall, το Danaos Cinema, το BEATBOX GREECE και το Moving Docs.
Σε συνεργασία με το Athens Conservatory - Ωδείο ΑθηνώνJewish Museum of GreeceΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS, την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, το Yeti Toys, τον Σκακιστικό Όμιλο Παγκρατιόυ και την Εταιρεία Ingroup.
To αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υλοποιείται στο πλαίσιο τουΕΣΠΑ - "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση"
Συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Σχόλια