«Ζανέτ: τα Παιδικά Χρόνια της Ζαν Ντ’ Αρκ» του Bruno Dumont

Ένα απροσδόκητο μιούζικαλ στη Στέγη | Flix it στη Στέγη 2017-2018

Βραβευμένος δύο φορές με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, αλλά και με τη Χρυσή Κάμερα στις Κάννες, ο Μπρουνό Ντιμόν μας επιφυλάσσει στη δέκατη σκηνοθετική του δουλειά μια ιδιαίτερη έκπληξη.
Το Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc είναι ένα μεταμοντέρνο μιούζικαλ για τα παιδικά χρόνια ενός κοριτσιού που έμελλε να γίνει σύμβολο. 
Βασισμένο σε δύο έργα του Γάλλου συγγραφέα Charles Péguy, ο σκηνοθέτης χτίζει με αυτό το φιλμ κάτι σαν μια κινηματογραφική όπερα, με τον λόγο να λειτουργεί ως λιμπρέτο και τη μουσική του IGORRR, ενός από τους πλέον ιδιαίτερους δημιουργούς της σύγχρονης γαλλικής electro, να το επενδύει ευρηματικά και απροσδόκητα. 
Ο χορογράφος Philippe Decouflé επιμελήθηκε την κινησιολογία και τις χορογραφίες, παίρνοντας στοιχεία από εξαιρετικά ετερόκλητες πηγές, που ξεκινούν από την πιο κλασική παράδοση του χορού και φτάνουν έως τις μαζορέτες ή το headbanging. 
Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής (To Όνειρο του Σκύλου, Μέσα στο Δάσος, Σύμπτωμα), σε μια εισαγωγή αντάξια του ανορθόδοξου αυτού μιούζικαλ. Ο εικαστικός και street artist Δημήτρης Ταξής εμπνέεται από το φιλμ και σχεδιάζει μια συλλεκτική αφίσα, που θα δοθεί ως δώρο σε κάθε θεατή.


22 Ιανουαρίου 2018 | 21:00 | Μικρή Σκηνή
Παρέα 5-9 άτομα: 4 €
Παρέα 10+ άτομα: 3 €
Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Τηλ: 213 017 8176
Email: groupsales@sgt.gr  

Σχόλια