Μαρία Παπαγεωργίου & Παντελής Κυραμαργιός - Λιπάσματα 2018

Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα, μετά την επιτυχή παρουσία της στο Φεστιβάλ στη θάλασσα το περασμένο καλοκαίρι, επιστρέφει και φέτος στα Λιπάσματα.
Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία συναντούν τις διασκευές που αγαπήθηκαν με τη φωνή της μέσα από την παρουσία της επί τέσσερα χρόνια στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, αλλά και κομμάτια από την πρόσφατη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη που της εμπιστεύτηκε μία δεύτερη ανάγνωση σε τραγούδια του (ο δίσκος «Αλληλογραφία» κυκλοφόρησε από την Εφημερίδα των Συντακτών).
Οι παραστάσεις της Μαρίας, πάντα ξεχωριστές και καλοδουλεμένες προσφέρουν μία μοναδική συναισθηματική εμπειρία, μακριά από ανούσιους εντυπωσιασμούς και «κραυγές».
Η συναυλία, που θα γίνει στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας ανά την Ελλάδα, βρίσκει τη Μαρία Παπαγεωργίου στην πιο δημιουργική της στιγμή, εκεί που η μέχρι τώρα πορεία της διασταυρώνεται με ένα νέο μονοπάτι, έχοντας αρκετούς νέους μουσικούς συνοδοιπόρους στο πλευρό της και βέβαια τα καινούρια – αδισκογράφητα ακόμη - τραγούδια της , δίνοντας μας μια πρόγευση από όσα σχεδιάζει τη νέα σεζόν.
Στη συναυλία παίζουν οι μουσικοί:
Μιχάλης Βρέττας: Βιολί, Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο, Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο, Νίκος Παπαβρανούσης: Τύμπανα, Χρήστος Τόλης: Πλήκτρα, Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες
Ενορχήστρωση εγχόρδων: Σταύρος Ρουμελιώτης
Ήχος: Σωτήρης Παπάκος / Φωτισμοί: Γιάννης Μπράτσης
Οργάνωση Παραγωγής: Novel Vox

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΑΜΑΡΓΙΟΣ έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Αρετή» (PANIK OXYGEN RECORDS) κατεβαίνει στα Λιπάσματα, στη γειτονιά του, για να παρουσιάσει τα δικά του τραγούδια, αλλά και όσα αγαπά μαζί με τους μουσικούς της ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΕΚΤΙΒΑΣ ΠΛΕΓΜΑ. «Η αρετή είναι μια μεγάλη αλήθεια που λίγοι αντέχουν να στηρίξουν ως την άκρη. Την συνεχίζουν οι τρελοί και οι γραφικοί μέσα από μια σύντομη ζωή και μιαν απόπειρα τέχνης. Μουγκά στην ψυχή σου εντός γίνεται η επανάσταση. Αλλάζεις το μέσα σου σύμπαν και ο γαλαξίας των άλλων ταράζεται».
Στη συναυλία παίζουν οι μουσικοί:
Λουκάς Καλαντζάκος: τύμπανα, Ιούλιος Κουτσογεωργίου: μπάσο, Γιάννης Ταυλάς: ηλεκτρική κιθάρα, Δημήτρης Καζάνης: βιολί, Νικόλας Μαύρος: μπουζούκι, Θανάσης Μάντζαρης: πιάνο, Δήμητρα Κελεκίδη: τραγούδι.
INFO:
Σάββατο 7 Ιουλίου
Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη Θάλασσα
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Ώρα προσέλευσης: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Πρόσβαση: από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, μετεπιβίβαση στο τρόλεϊ γραμμή 20 ή στο λεωφορείο γραμμή 859 και αποβίβαση στη Στάση «Δραπετσώνα».

Σχόλια